Puur natuur

Home / Nieuws / Puur natuur

Aardappelen zijn puur natuur, met een gezonde balans van voedingsstoffen en koolhydraten

Aardappelen vormen een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon met voldoende vezels, weinig vet en zout en veel groenten en fruit. In vergelijking met witte rijst en pasta bevat de aardappel veel vezels, vitaminen en mineralen en levert relatief weinig calorieƫn.

Wereldwijd wordt de aardappel daarom als een groente beschouwd. In de Hollandse eetcultuur van aardappel, vlees en groenten vormt de aardappel juist de drager van de groenteconsumptie. In de dagelijkse voeding zijn aardappelen een belangrijke bron van vezels. Vezels dragen bij aan een goede darmfunctie, bevorderen een gezond gewicht en hebben een gunstig effect op cholesterol. Het voedingscentrum adviseert om meer voedingsvezel te eten.

Een maaltijd aardappelen kan daarbij in een flink deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vezels voorzien. Aardappelen bevatten van nature ook belangrijke hoeveelheden van essentiƫle vitaminen en mineralen zoals de vitamines B6 en C en de mineralen Kalium en IJzer