Historie

Home / Over Vanka / Historie

Geworteld in werkzaamheid

In 1938 laadde Joh. van Kampen Aardappelgroothandel (Vanka) de eerste jute zakken op de kar, het paard stond te trappelen van ongeduld om te beginnen. Johannes (†) verkocht zelf aardappelen, rechtstreeks van de teler, deur aan deur. De generatie die van aanpakken wist. Zijn handelsgeest en vooral zijn scherpe blik op de toekomst hebben er voor gezorgd dat inmiddels de tweede én derde generatie het familiebedrijf Vanka leiden.

De tweede generatie Van Kampen kreeg die scherpe blik op de toekomst mee en zorgde dat vernieuwingen met graagte in de onderneming werden geïntegreerd… als zij verbeteringen met zich meebrachten. De kennis van aardappelen en het verwerken daarvan groeide gestaag en de visie om van meet af aan pure kwaliteit in te kopen en te leveren bouwde op een positieve wijze mee aan de goede naam van het bedrijf. Een snelle en zeer gezonde groei was de beloning voor de combinatie van goed ondernemerschap en optimale  inzet.

Op dit moment is Vanka één van de grotere kleinverpakkers van Nederland. Gegroeid vanuit een gezonde en brede basis en geleid door ondertussen de tweede en derde generatie Van Kampen is Vanka nu een trendsetter, dé retailpartner met passie voor aardappelen. Het product waar wij goed in zijn, alles van afweten en dagelijks in innoveren.

Innovaties die de verwerking ten goede komen, zoals het compleet automatisch verwerken en verpakken, tot aan ondersteuning van de teler. Optimale feedback van keuringen en bevindingen zorgen dat de aardappelen die Vanka levert van optimale kwaliteit zijn. Want bij Vanka denken wij in aardappelen en uw klanten.