Home / Nieuws / VANKA = groen

Joh. van Kampen  AGH B.V. uit Hillegom is in een nieuw groen jasje gestoken. Zij hebben geïnvesteerd in 3 nieuwe Van der Peet  “Kolibri” bandlossers. De bandlossers hebben een nieuwe frisse kleur groen met een mooie groene bedrukking.

Groen is de kleur van de duurzaamheid en vernieuwing, iets wat ze bij VANKA hoog in het vaandel hebben staan. In het moderne aardappel sorteer-, was- en inpakbedrijf in Hillegom wordt sinds 1938 gehandeld in aardappelen. De meest moderne machines, 80% groen transport en installaties, zorgen er samen met gemotiveerde medewerkers voor, dat er iedere dag verse aardappelen bij de retail terecht komen.

De Van der Peet “Kolibri” bandlossers zijn geheel uitgevoerd volgens de laatste voedselveiligheidseisen. Lagers en motor van de bandlosser zijn voorzien van food grade olie en vet, ze hebben een voedselveilige transportband en het geïsoleerde zeil is voorzien van een levensmiddelen certificaat.
De Kolibri bandlossers zijn uitgevoerd met een SafeWalk bordes. Het SafeWalk bordes heeft een  loopvlak  langs de volledige achterzijde van de trailer om zo het zeil op een veilige wijze op te kunnen rollen.  Daarnaast beschikt het SafeWalk bordes over een klapbeugel waarmee het bordes afgesloten kan worden en men veilig op het bordes aan het werk kan.
VANKA heeft bewust  voor de Kolibri gekozen om zijn bewezen degelijkheid, zijn prettige rij eigenschappen  en zijn lichte eigen gewicht. De Trailers zijn voorzien van een liftas en aluminium velgen. Hierdoor is er minder rolweerstand hetgeen brandstof verbruik en bandenslijtage bij lege ritten aanzienlijk verminderd. Met een eigen gewicht van 5.180 kg en de nieuwe 3-assige Euro 6 trekkers ervoor wordt er een laadvermogen gerealiseerd van ca. 36 ton wat binnen de Nederlandse wetgeving is toegestaan. Een laadvermogen vermeerdering van ruim 1.200 kg per rit ten opzichte van hun vorige trailers.

Nieuwkoop, 25 september 2014

V anka-bandlosser